T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Gazeteci Hasan Tahsin İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

Gazeteci Hasan Tahsin İlkokulu, Küçükkayaş Mahallesi 1865 Cadde No: 4 adresinde bulunmaktadır. 1991 yılında hizmete girmiştir.

 

 

GAZETECİ HASAN TAHSİN İLKOKULU

 

 

 

              Gazeteci Hasan Tahsin İlkokulu, Küçükkayaş Mahallesi 1865 Cadde No: 4 adresinde bulunmaktadır. 1991 yılında hizmete girmiştir.

 

 Gazeteci Hasan Tahsin İlkokulu adını İzmir İşgal edildiği zaman düşman askerine ilk kurşunu sıkan Gazeteci Hasan Tahsin'den almıştır. Gazeteci hasan Tahsin İlkokulu'nun bahçesinin büyük kısmında bulunan izinsiz yapılmış gecekonduların yıkılması sonucu 2018 yılında B blok ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz; milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, yurttaşları geliştiren bir eğitim yuvasıdır.

 

           Türk toplumunun geleceğinin garantisi sevgili yavrulara bilgi, beceri, iyi alışkanlıklar kazandırmak, vatan ve bayrak sevgisi vermek üzere Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çalışkan, temiz ve dürüst bir şekilde yetiştirerek amaçlarını gerçekleştirmek istemektedir. 

 

  Okulumuzda eğitim ve öğretim çalışmalarının yanı sıra çeşitli faaliyetler de yürütülmektedir. Okulumuz 2019 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen ''Beyaz Bayrak'' projesini tamamlayıp 'Beyaz Bayrak'' almıştır. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ''Beslenme Dostu Okullar'' projesi yürütülmektedir ve "Beslenme Dostu Okul" sertifikası almaya da hak kazanmıştır.

 

Okulumuz Mamak İlçesinde bulunmakta olup, Samsun yolu Kırıkkale yönünde Mavigöl çıkışından Bayındır Mahallesi içinde yer almaktadır. İlçeye uzaklığı 7km İl merkezine uzaklığı 17 km dir.

 

              Okulumuz, öğrencilerin her yönü ile gelişmesine önem vermektedir. Bunun için her türlü kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Okulumuzun bahçesinin büyük olması en büyük avantajımızdır.

 

  01/09/2018 tarihinde A ve B blok okulumuz Gazeteci Hasan Tahsin İlkokulu olarak ilçemizin önde gelen eğitim kurumları arasında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir

 

 OKUL FOTĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN 

meb_iys_dosyalar/06/19/709961/fotograf_galerisi_1389849.html 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.10.2020 - Güncelleme: 15.05.2024 11:10 - Görüntülenme: 1364
  Beğen | 7  kişi beğendi